Wordpress er et av verdens mest kjente CMS system. og er brukt av over 60 millioner nettsider. Siden de startet som en platform for blogging, har de utviklet seg til å bli en gigant som tilbyr alt du har behov for for å få en godt fungerende nettside. Millioner av mennesker rundt om i hele verden bruker Wordpress for sine nettsider og blogger, og mange webhotell tilbyr Wordpress istedenfor å ha sitt eget cms (content management system).
Styrken, (men dessverre også svakheten) til wordpress, er at det finnes tusenvis av plugins og extensions som kan integreres med din wordpress side.
Nå lurer du kanskje på hva en plugin er? Kort sagt er det nyttige tilleggsfunksjoner du kan legge til nettsiden din for å få den som du trenger den. Du har kanskje behov for en kalender på nettsiden din. Da kan du velge blant en lang rekke kalender pluggins.
Det vil si at Wordpress kan tilby deg stort sett alt du har behov for av tilleggsfunksjoner.
Wordpress er veldig populær på grunn av alle mulighetene man har for å få en flott og funksjonell nettside. Det er også relativt sikkert å få laget nettsiden i Wordpress, da de fleste webdesignere kan overta, dersom du ønsker å skifte webdesigner.
Å drifte en Wordpress nettside kan være krevende og kan til tider være frustrerende og vanskelig. Plugins oppdateres stadig, og faren for at en av dem plutselig ikke fungerer med de andre lenger, kan gi uønskede resultater og føre til timer med feilsøking. Så om du bruker mange plugins bør du jevnlig sjekke om noe trenger å oppdateres og at alt fungerer som det skal.
Å få hjelp raskt og når du trenger det er viktig om nettsiden din er publisert, så du ikke mister kunder fordi noe ikke fungerer.
De fleste plugins har en viss support men ikke alle, noe som kan by på problemer når noe ikke fungerer. Når du bruker flere plugins kan det til tider også være vanskelig å finne ut hvilken plugin som forårsaker problemet, og derfor også hvem du skal kontakte for å få hjelp. Så å velge plugins med omhu kan spare deg for en del frustrasjoner. Sjekk hva slags support de tilbyr for både gratis versjon og betalt versjon. Sjekk også om support består av en rekke dokumenter på en FAQ side, eller om du enkelt kan sende dem en epost å få hjelp av en reel person. Av og til kan det lønne seg å oppgradere til en betalt versjon for å få nødvendig hjelp.