Wordpress er et eldorado for en webdesinger. Det er SÅ mye du kan gjøre i Wordpress, og grunnen til det er at det finnes tusenvis av tilleggsprogram/plugins. Trenger du en booking modul, kan du velge og vrake i plugins som du kan installere og bruke.
Det kan høres ganske supert ut med mange plugins å velge mellom, men noen ganger kan det føre til konflikter, da ikke alle plugins er kompatible med hverandre. Det kan føre til at nettsiden din er seg rart, eller at den rett og slett krasjer. For å finne ut hvilken plugin som forårsaket elendigheten må man som regel deaktivere en og en plugin inntil du finner ut hvem av dem som skapte problemet.
Heldigvis er det mulig å deaktivere og aktivere en plugin uten at du mister noen data, så det er helt trygt å gjøre. Det gjør det også ganske enkelt å teste ut en plugin for å se om den fungerer sammen med de andre og at den har de funksjonene du er på jakt etter. Passer den ikke kan du slette den igjen uten at noen skade er skjedd.
Du har et behov og trenger en plugin som tar hånd om det. Ved søk kommer det opp side på side med aktuelle og ikke så aktuelle plugins. Men, hvordan vet du hvilken du skal velge?
Et godt utgangspunkt er å sjekke når den sist ble oppdatert. Om du står mellom to der den ene er oppdatert for 6 mnd siden og en som ble oppdatert for 2 uker siden, burde du velge den siste. Det er et godt tegn på at pluginen fortsatt er ivaretatt av de som har laget den.
Det neste er å se om den er testet ut med din versjon av Wordpress. Av og kan det fungere greit på tross av det, men det er absolut å anbfale å prøve en som er testet.
Les også alltid det som står skrevet om pluginen før du installerer den. Sjekk om gratis versjonen gir deg det du behøver eller om du må gå for en betalt pro versjon. Dersom du må betale for å få den funksjonen du trenger, så sjekk ut noen andre pluginer også før du betaler for pro versjon. Det hender at noen gir gratis det andre tar betalt for.
Se også på hva andre skriver om den og hvor mange stjerner de gir den. Ser alt bra ut kan du installere den.
Sjekk deretter at nettsiden fungere som den skal.
Å bruke mange plugins kan gjøre nettsiden din treg, siden det er mye data som skal hentes frem fra serveren før siden kan laste ferdig. Løsningen på problemet kan være å ikke bruke så mange plugins. Eller å laste ned en plugin til, som, tar hånd om problemet ved å laste data over i et hurtigminne - en cache i nettleseren/browseren din. Så isteden for å hente all data på nytt, bruker den det som ligger i hurtigminnet, noe som går mye raskere. Den minimerer også Javascript og CSS filer slik at de slåes sammen istedenfor å laste hver for seg. Å laste opp en fil er raskere enn å laste opp flere.
Du kan tømme hurtigminnet om du har behov for det. Enten ved å gå til settings i browseren du bruker og slette der, men du kan også gjøre det ved å bruke CTRL + SHIFT + DELETE. Vær oppmerksom på at dersom du var logget inn et sted, så må du logge inn på nytt.